پیامرسان گوگل ویژگیهای جذاب فراوانی دارد. RCS، همگامسازی چنددستگاهی، رابط کاربری تمیز و تمام آن قابلیتهای جالب. اما همه این تنظیمات یا ویژگیها به درد بخور نیستند. چند موردشان صرفاً کابوس حریم خصوصیاند. خبر خوب این است که زندگی بدونشان آسان و تغییر دادنشان دشوار نیست. فقط باید بدانید کجا را نگاه کنید.
جمینای اینجا جایی ندارد
بگذارید پیامرسانی ساده و خالص بماند

پیامرسان گوگل، مانند اکثر سایر اپلیکیشنهای گوگل، جمینای را درون خود جای داده است. کارهای زیادی میتواند انجام دهد، مثل پیشنویس پیام، ایدهپردازی، کمک به برنامهریزی چیزی یا جستجو در میان مکالمه. با این حال شخصاً هیچکدام را مفید نمیبینم. مشکل بزرگترم این است که این گفتوگوها با جمینای رمزگذاری سرتاسری ندارند، یعنی به اندازه سایر پیامهایم امن نیستند. و آخرین چیزی که میخواهم این است که گفتوگویم با جمینای توسط هکر یا ارائهدهنده خدمات اینترنتیام خوانده شود.
پس بله، حتی اگر جمینای را مفید میدانید، شاید به این فکر کنید که آیا واقعاً ارزش ریسک حریم خصوصی را دارد یا نه. اگر نه، به تنظیمات پیامرسان > جمینای در پیامرسان بروید و نمایش دکمه جمینای را خاموش کنید. این کار نماد جمینای را از صفحه اصلی پنهان میکند و مطمئنم اصلاً دلتان برایش تنگ نمیشود.
غیرفعال کردن هشدارهای محتوای حساس
این هشدارها بهای خود را دارند

پیامرسان گوگل قابلیتی دارد که تصاویر ورودی و خروجی را برای برهنگی بررسی و با تار کردن و هشدار علامتگذاری میکند. قابلیت نیکویی است که توسط اپلیکیشن Android System SafetyCore پشتیبانی میشود. با وجود اینکه بررسی روی دستگاه انجام میشود، باز هم طرفدار زیادی نیستم، بهویژه بهعنوان یک بزرگسال. ضمناً در تمام این سالها چنین پیامهایی دریافت نکردهام.
مهمتر از آن، این قابلیت بینقص نیست. گاهی به طرز آزاردهندهای تصاویر کاملاً عادی را برهنه تشخیص میدهد و در عین حال برهنگی واقعی را از قلم میاندازد. در اینجا فقط اصطکاک است بدون دستاورد واقعی.
برای غیرفعال کردن، به تنظیمات پیامرسان > حفاظت و امنیت > مدیریت هشدارهای محتوای حساس بروید و سوییچ هشدارها در پیامرسان گوگل را غیرفعال کنید. همچنین میتوانید اپلیکیشن Android System SafetyCore را حذف کنید، هرچند این کار میتواند بر برخی قابلیتهای دیگر تأثیر بگذارد، مانند محافظت از هرزنامه.
خاموش کردن پیشنهادها و نگارش جادویی
نمیخواهم پیامهایم پردازش شوند

پاسخ هوشمند و نگارش جادویی برای سریعتر کردن پیامرسانی طراحی شدهاند. پاسخ هوشمند بر اساس پیام دریافتی، پاسخهای سریع پیشنهاد میدهد و نگارش جادویی میتواند با استفاده از هوش مصنوعی مولد، متن تولید یا بازنویسی کند. این قابلیتها همچنین پیامهای قبلی شما را میخوانند تا زمینه را درک کنند.
با این حال، چون هوش مصنوعی است، این پاسخهای خودکار همیشه دقیق نیستند. و وقتی هم دقیق هستند، دوستشان ندارم چون همگی ماشینی به نظر میرسند. شخصیتی ندارند و این یعنی معنی پیام دادن برای من از بین میرود.
باز هم، تمام پردازش روی دستگاه انجام میشود، پس دادهای از تلفن شما خارج نمیشود. تنها نکته این است که این قابلیتها توسط اپلیکیشنی به نام AICore پشتیبانی میشوند که حدود ۶ گیگابایت فضا میگیرد. این فضای زیادی است برای چیزی که اصلاً مفید نمیدانم. AICore را حذف کردهام و پاسخ هوشمند، پیشنهاد کنشها و نمایش نگارش جادویی را هم از تنظیمات پیامرسان غیرفعال کردهام.
جزئیات نمایه شما عمومیتر از آنچه فکر میکنید است
اشتراکگذاری نام و تصویر نمایه با همه را متوقف کنید

بهطور پیشفرض، وقتی به کسی پیام میدهید، پیامرسان گوگل نام شما و تصویر نمایهای که در حساب گوگل خود استفاده میکنید را به اشتراک میگذارد. یعنی اگر فقط یک بار به کسی پیام بدهید، میتواند نام و تصویر شما را بلافاصله ببیند. این بیخطر به نظر میرسد، ولی غیرضروری هم هست. من دیدن نام و تصویر نمایهام را فقط به مخاطبانم محدود کردهام.
برای انجام همین کار، روی نماد نمایه در گوشه بالا سمت راست بزنید و نمایه خود را انتخاب کنید. از منوی کشویی نمایش نام و تصویر به، گزینه فقط مخاطبان شما را انتخاب کنید. حتی میتوانید آن را روی هیچکس تنظیم کنید اگر میخواهید تصویر و نام نمایهتان کاملاً پنهان بماند.
پیشنمایشهای صفحه قفل، خطر حریم خصوصیاند
شوکهام که اندروید این کار را بهطور پیشفرض انجام میدهد

هشدارهای صفحه قفل کاربردیاند، اما از نظر حریم خصوصی هم خطرناک. تقریباً هرکسی که دسترسی فیزیکی به گوشی شما داشته باشد میتواند پیامهای ورودی و حتی نام فرستنده را بدون باز کردن قفل گوشی ببیند. همین خودش بد enough است، اما با کدهای OTP و کدهای تأیید بدتر میشود که در عمل مثل پسوردهاییاند که برای هرکس در نزدیکی نمایش داده میشوند. اگر گوشی را گم کنید هم خطر امنیتی به شمار میآید.
برای تغییر این звучن، به مسیر تنظیمات پیامها > اعلانها > رفتار، صدا و موارد بیشتر بروید و گزینه «نمایش یا پنهان کردن محتوا هنگام قفل بودن» را روی «پنهان کردن هنگام قفل بودن» تنظیم کنید. گوشی همچنان درباره پیام به شما اعلان میدهد، اما برای دیدن واقعی پیام باید قفل گوشی را باز کنید. ضمناً صادقانه بگوییم همین کار را باید برای همه برنامههای پیامرسان خود مثل واتساپ، تلگرام، اسلک و بقیه هم انجام دهید. همه آنها بهطور پیشفرض more از حد نمایش میدهند.
منبع: این مطلب ترجمه و بومیسازی مقالهای از MakeUseOf به قلم Pankil Shah است. مشاهده مقاله اصلی